Veneilyä ilman pauhaavaa moottoria?

Kyllä kiitos!

Tutustu mallistoomme

Elwood 550e HT
Pariskunnan tai pienen perheen kaunis päiväretkivene
Previous
Next

Elwood 550e HT

Elwood 550e on pariskunnan tai pienen perheen kaunis päiväretkivene täydellisen rentouttavan veneilypäivän viettoon. Se voidaan varustaa myös tarjoamaan yöpymismahdollisuuden 1-2 hengelle. Erittäin kevyenä vene on helppo käsitellä ja traileroitavissa jopa jarruttomalla kevytkärryllä.

Elwood 650e DC
Koko perheen retkivene
Kuvia tulossa
Previous
Next

Elwood 650e DC

Elwood 650e DC tai HT on perheen retkivene

Elwood 650e sopii perheen viikonloppuretkiin, tarvittaessa yöpymisiinkin. Jopa kuuden hengen seurue viettää sillä lepppoisaa aikaa vesillä luonnosta nauttien.

Elwood 750e DC
Ison porukan huvivene
Kuvia tulossa
Previous
Next

Elwood 750e DC

Elwood 750e DC tai HT on ison porukan huvivene.

Elwood 750e sopii isonkin porukan päiväretkiveneeksi ja kulkee vakaasti suuremmillakin vesillä. Se on varustettavissa pitempiäkin viipymiä tukevaksi yöpymiskelpoiseksi matkaveneeksi.

Elwood 950e MC
Täysiverinen matkavene
Kuvia tulossa
Previous
Next

Elwood 950e MC

Elwood 950e Mid Cabin on täysiverinen matkavene

Malliston lippulaiva Elwood 950e MC kaksi makuukajuuttaa ja käyttökelpoisen sisäpentterin mahdollistava täysiverinen matkavene. Sen laaja avotila runsainen istuimineen tarjoaa isollekin seuruelle hulppeat puitteet nauttia luonnon rauhasta majesteetillisesti lipuen.

950e:llä voi suorittaa jopa yli 80 merimailin päivittäisiä siirtymiä ja autopilotti tekee matkan taittamisesta leppoisaa kaikille. 

Elwood-veneet

Ympäristöystävällisiä

Voit veneillä Elwoodilla huolettomasti ilman pelkoa ympäristön saastuttamisesta tai biodiversiteetin vähenemisestä. Puuveneemme sitovat CO2:sta, kulkevat esimerkiksi aurinkoenergialla, ovat öljyttömiä ja käytännössä äänettömiä. Nämä ominaisuudet takaavat luonnonmukaisen veneilykokemuksen.

Valmistettu Suomessa

Elwood-veneet rakennetaan Kuopiossa käsityönä. Arvostamme perinteisiä veneenrakennustaitoja, mutta samalla uudistamme myös puuveneiden valmistusta moderneille tekniikoilla. Sinunkin tuleva Elwood-vene on suomalaisella käsityöllä tehty.

Täysin sähköisiä

Elwood-veneet ovat täysin sähköisiä ja tulevat sellaisia aina olemaan. Elwoodin hiljaiset, mutta tehokkaat sähkömoottorit mahdollistavat veneilyn, jonka aikana kuulee laineiden liplatuksen ja lintujen laulun. Sähköinen ohjausjärjestelmä on myös vesistöille hydraulista ohjausta turvallisempi.

Karun sään kestävät

Veneemme rakennetaan puusta uusimpia innovaatioita hyödyntäen. Modernit valmistustekniikat, lujat pinnoitteet ja muut uudet tekniikat mahdollistavat helppohoitoisen veneen valmistamisen puusta. Elwood-veneet kestävät karuja oloja yhtä hyvin kuin lasikuituveneetkin.

Usein kysytyt kysymykset

Valittuun puoliliukuvaan nopeusalueeseen on sekä tekninen että ideologinen peruste. Veneen nopeuden nostaminen reilusti sille ominaisen runkonopeuden yläpuolelle liukuun eli ”plaaniin” lisää energian tarvetta huomattavasti. Tämä vaatisi väistämättä suurempia moottoritehoja sekä järkevän toimintamatkan saavuttamiseksi edelleen suurempaa akkukapasiteettia ja siten lisäisi veneen painoa. Tästä syntyvä kierre myös nostaisi veneen hintaa. Ideologisesti taas haluamme veneilyn Elwood veneellä olevan mahdollisimman nautinnollista. Liu’ussa yli 20 solmun nopeutta kulkevassa veneessä ohjaaminen ja tähystäminen vaatii ohjaajan intensiivistä huomiota. Lisäksi, vaikka voimalinja olisikin hiljainen, liukunopeuksissa veden ja ilmavirran ääni nostaa taustamelun voimakkuutta. Näistä syistä Elwood veneiden rungon muoto on optimoitu 7-10 solmun nopeuksille, jolloin matkan tekeminen on nautinnollista kaikille ja kaikilla aisteilla.

Elwoodin terävä, hyvin vettä halkaiseva keula ei pyri nousemaan veden päälle nopeuden kasvaessa, joten veneellä ei ole minkäänlaista plaanaaville veneille tyypillistä liukukynnystä. Elwood kulkee kauniissa asennossa, täysin suoraan ja verraten vähäisellä aallonmuodostuksella kaikilla nopeuksilla, joten sillä pystyy hyvin luontevasti ja miellyttävästi käyttämään koko sen nopeusaluetta aivan hiljaisimmista uistelunopeuksista huippunopeuteen. Näytöstä näkee koko ajan käytettävissä olevan ajoajan juuri sen hetkisellä tehonkulutuksella. Sopivan matkanopeuden voi siis valita aivan oman mieltymyksen ja tarpeen mukaan.

Yksinkertaisesti kytkemällä latauskaapeli veneeseen ja tavalliseen kotipistorasiaan (Suko). Latausjohdon pituuden voi valita tarpeen mukaiseksi.

Tyhjästä täyteen vakioakustolla vakiolaturilla Elwood latautuu n. 8 tunnissa. Valinnainen tehokkaampi laturi lyhentää latausaikaa, akusto kapasiteetin kasvattaminen vastaavasti pidentää. Periaatteellisena ajatuksena on se, että päivällä ajetaan, yöllä ladataan. Emme ole nähneet tarvetta automaailmasta tutulle pikalataukselle, eikä vesien äärellä juuri ole tähän mahdollisuuksiakaan tarjolla.

Vakiolaturille riittää 10 A sulake. Tehokkaampi laturi tarvitsee 16 A sulakkeen. Toisaalta veneen käyttäjä voi myös helposti alentaa latausvirtaa, jos esim. vierasvenesatamassa on tarjolla sähköä vain 6 A sulakkeen kautta, jolloin lataaminen tietenkin kestää kauemmin.

Kyllä voi. Markkinoilta jo löytyvillä aurinkopaneeliratkaisuilla voi sopivilla komponenteilla aivan helposti tuottaa Elwoodille kelpaavaa latausvirtaa. Lisäksi kehitämme koko ajan myös älykkäämpiä ja yksilöidympiä aurinkoenegiaratkaisuja Elwood-veneilijöiden toimantaa helpottamaan.

Mielikuva puuveneestä, joka vaatii joka kevät useita päiviä tai jopa viikkoja tilkitsemistä, hiomista ja lakkaamista, ei toteudu Elwood veneen kohdalla. Rungon kaikki puuosat on kyllästetty ja pintakäsitelty (epoksoitu) täysin vesi- ja hörytiiviiksi. Näin rungon osissa ei tapahdu kosteuden vaihtelun myötä elämistä ja saumojen aukeamista. Pintakerroksena kaikissa osissa on laadukas UV-suojattu lakka tai maali, joka ei tarvitse muuta huoltoa, kuin puhtaana ja ehjänä pitämisen, aivan kuten lasikuituvenekin. Pintojen ajoittainen hoitokäsittely auttaa puhtaanapitämistä ja kiillon säilymistä, kuten lasikuituveneessä tai vaikkapa autossa. Myös mahdollisten pintavaurioiden korjaukset on kohtuullisen helposti tehtävissä joko itse hieman asiaan perehtymällä tai ammattilaisen tekemänä.

Ei ole, sillä Elwood Boatsin toiminnan ydinajatus on suunnitella ja valmistaa sähkökäyttöisiä puuveneitä.

Ei ole, sillä Elwood Boatsin toiminnan ydinajatus on suunnitella ja valmistaa sähkökäyttöisiä puuveneitä.

Ei toistaiseksi, koska Elwoodin ydinajatus on nimenomaan rauhallisen, nautinnollisen ja vastuullisen veneilyn edistäminen. Mutta ei ole täysin poissuljettua, että suunnittelisimme joskus myös urheilullisemman Elwood-malliston. Kuuntelemme kyllä markkinoita.

KIINNOSTUITKO?
Pyydä tarjous omasta Elwood-veneestä!